Horgász Egyesületi Hírek

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

Vadregényes, háborítatlan környezetbe csábítja a pecásokat a Szúnyog Horgász Egyesület

A Tótszerdahely melletti 20 hektáros tó tavaly került az egyesület kezelésébe, idén pedig már kuriózumnak számító versenyeket is szerveznek majd.

„A legnagyobb pontyom 15 kilós volt” Ezekben a szürke, ködös napokban is többek próbálnak szerencsét a tónál. Proszenyák Dusán gyerekkora óta horgászik.

- Én helybeli vagyok, számomra ismert ez a hely, amióta megszülettem. Ide nagyjából 25 éve járok horgászni rendszeresen, amióta szabadidőm engedi. Több-kevesebb sikerrel – mondta el Proszenyák Dusán.

A tó Natura 2000-es területen fekszik, de a mellette folyó Mura is különlegessé teszi. Áradás idején ugyanis a tó és a Mura összefolyik, így telepedett meg benne például a fekete sügér is, ami a pergető horgászok körében népszerű. De a vizet az őshonos fajták, a ponty, az amur, a harcsa, a süllő, a csuka és a keszegfélék uralják.

- Azokat a horgászokat célozzuk meg, akik a halfogás öröme mellett fontosnak tartják, hogy szép környezetben horgásszanak. Akik ide lejönnek, egytől egyig azt mondják, hogy gyönyörű a tó környezete. Mi ezt nem szeretnénk megváltoztatni. Szeretnénk azt biztosítani, hogy lehessen halat fogni, a lehetőségeinkhez mérten telepítünk a tóba – fogalmazott Meződi János a Szúnyog Horgász Egyesület elnöke.

2018-ban nemcsak az egyesületi horgászversenyeket tartják a tótszerdahelyi tónál, hanem két harcsa-, illetve két pergetőversenyt is rendeznek majd.

Forrás: Kanizsa TV

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.