Termék leírások

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

Egyik reggel, ahogy beléptem a boltba, egyből feltűnt valami furcsaság! Az orsós falon egy eddig általam nem látott orsón akadt meg a szemem. Kifejezetten tetszetős fekete-arany színben kellette magát, így hát eldöntöttem, írok róla egy pár sort.

tubertini concept

Ez a szépség a Tubertini Concept 5500, Double Bail. Ami elsőre feltűnt, az a felkapókar alatti vezető (Double Bail). A gyártó így akarta kiküszöbölni a zsinór dob alá csúszását, illetve a tökéletes zsinórprofilt is elősegíti. A következő feltűnő dolog a Ryobi felirat, ami megint csak a minőséget tükrözi. A Ryobi régóta gyárt orsókat a Tubertini cég elképzelései szerint, amiből nagyon jó dolgok sülnek ki. Ami még nagyon tuti dolog, az a dob alatt rejtőzik - tengely, ami a megszokottnál erősebb, vaskosabb.

tubertini concept

Ez nem csak "parasztvakítás", hanem tényleg erőt és tartósságot sugall - ez is a célja. A dobozába belekukkantva nem találtam pótdobot. Ez túlságosan meg sem lepett, mert manapság egyre ritkább ajándéknak számít. Az orsó markolata nagyon meleg és jó tapintású, a fogása kényelmes. Fékrendszere a Ryobikon megszokott fék, ami, mint tudjuk, fenomenális és nem tapad le soha, hiába cibálja valami fenevad a zsinórunkat. A tekerő házában 8 golyóscsapágy foglal helyet, amiből 1 a visszaforgás gátlót segíti, 2 a hajtókar tengely mindkét oldalán van (melyeket fémbe ágyaztak, hiszen az orsóház teljesen fém - szóval FULL METAL!) Az áttétel 5.0:1, 0, 18-as zsinórból 200 m fér a sekély matchdobra, ami több mint elég.

tubertini concept

Match és feeder horgászok botjaira szánja a gyártó, de pergető orsónak is megállná a helyét. Tele van még minden okossággal: slow oscillation system, v-shaped rotor arm, bla-bla-bla-bla... amit nem értek és nem is akarok, inkább a kezembe veszem és tekergetem, mert ez az alapja minden orsónak. Röviden: nekem tetszik, mert szép, Ryobi, és gyönyörűen fut. Ha érdekel, nyissatok be hozzánk és tapizzátok meg, garantálom tetszeni fog nektek is!

tubertini concept

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.