Termék leírások

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

 A Rapala cég két idei - pontosabban már 2015-ös - újdonsága érkezett üzletünkbe. A Weedless Shad és a Scitter Rap széria kétrészes wobblere.

 

 

A következő évi újdonságok közül e kettő mindenképpen az érdekesebbek közül való. 

A Rapala Weedless Shadot nehéz  besorolni a műcsalik hagyományos kategóriáiba. Gumihal formájú, de kemény műcsali védett (bokorugró) horoggal. A céges bemutatón előadó finn úriember elmondása szerint elsősorban csukára használta sikeresen. Ugyanakkor vezethető hasonlóan egy gumihalhoz is - ez pedig a süllőzőknek is jót jelenthet. Egy méretben (8cm és 16g) kapható, sokféle színben.

 

A Rapala Scatter Rap széria (mely a múlt évben debütált a finn csaligyártó palettáján) az új filozófiával készülő terelőlapátról kapta a nevét. (A képen nyíllal jelöltem.) A széles terelőlappal a továbbra is fából készülő modellek a régről ismert, rapalás remegést, rezonanciát produkálják. Ugyanakkor felgyorsítva a wobblert, kitérő, cikázó mozgást is végez. Ez elsősorban azoknak a halaknak kelti fel a figyelmét, amelyek nincsenek igazán étvágyuknál. Ezekkel a wobblerekkel könnyebb eljátszani a menekülő kishalat, hiszen ez a mozgás már "bele van építve" a műcsaliba. Ennek a wobblercsaládnak az idei újdonsága a kétrészes változat 9 cm-es hosszban. Több színben is kapható.

Én személy szerint nagy fantáziát látok mindkét típusban. A Weedless Shad a hínaras, akadósabb területek csodacsalija lehet. A scatter modellek mozgása pedig azért lehet fogósabb, mint az elődöké, mert a nagy terelőlapát miatt - amellett, hogy a wobbler produkálja a fent már említett cikázást - kisebb sebességgel vontatva is intenzívebben mozog. Ki kell próbálni!

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.