Szerelékkészítés

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

Bemutatjuk, hogyan lehet vastag monofil zsinór segítségével harapásálló jerk előkét készíteni. Ha nincs kéznél merev gyári direkt jerkeléshez készített előke, akkor a videóban látható módszerrel könnyedén elkészíthetjük sajátunkat. Eszköz igénye elég minimális, bármelyik horgászboltban beszerezhetők.

A videóért klikk a bővebben hivatkozásra!

A horog
• részei – fej, szár, öböl, hegy, szakáll,
• hosszú szárú, rövid szárú horgok (ragadozó – békés hal)
• egyágú, kétágú háromágú
• lapkás, füles horog (füles – nagyobb halakra + csomómentes kötésre /bojlizás/)

lapkás horog
Lapkás horog

dévér Etetőkosarat valamennyi békés hal horgászatához használhatunk. Segítségével hatékonyan és pontosan juttatható el az etetőanyag még a távoli horgászhelyekre is. A kicsi etetőkosarak akkor válnak be, ha a halak félénken kapnak. Ez a dévérkeszeg egy zárt etetőkosárral szerelt készség, gilisztával csalizott horgára kapott. A könnyű fenekezős etetőkosár egy — a …zsinórhoz erősített — kis tartály, amely fokozatosan adagolja a benne lévő etetőanyagot. Nehezekkel ellátott, ezért gyorsabban éri el a feneket. Az etetőkosárba célszerű ugyanazt a csalit tenni, amit a horogra tűzünk. Ez elsősorban akkor előnyös, ha gyors folyású folyóban vagy nagy mélységben horgászunk, amikor nehéz az etetőanyagot és a csalit ugyanarra a helyre dobni, illetve ott tartani.

compóA zsinór minden horgászfelszerelés alapvető része. Helyes megválasztása gyakran meghatározza a horgászat  eredményességét is. A parton teljesen biztosnak kell lenned felszerelésedet illetően. A régi mondás szerint a horgász fogja a halat és nem a horgászbotja. A jól összeválogatott felszerelés lehetővé teszi, hogy elsősorban a horgászásra, és ne a felszereléssel való küszködésre összpontosítsd a figyelmedet. Ez az elv főképp a zsinórra érvényes, amelynek egyszerűen nagyon jó minőségűnek kell lennie. Lánchoz is hasonlíthatjuk, amely csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme. Elég a legkisebb hiba, és már nem is bízhatsz meg benne. Néhány szó a zsinórról…

Spicc- és rakósbotos szerelékeink következő csoportja a pontyozó szerelék. Ennek elkészítését láthatjátok a következőkben.

Az itt felhasznált anyagoknak erősnek és egyben érzékenynek kell lenniük, hiszen nagyobb halakra horgászunk,ugyanakkor a ponty nemegyszer óvatosabb, mint a kistestű keszegek. De a felesleges szószaporítás helyett lássuk inkább kisfilmünket…

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.