Saját vélemény

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

halmentésHogy is kezdjem el..... Van 6 srác, akit érdekel az, hogy a jövőben is tudjon halat fogni a Murában és érdekli, hogy az értékes ivadék, amit a folyó, illetve a környékén lévő holtágak nevelnek, azok visszakerüljenek az áradás után a holtágba, folyóba az ideiglenes lakhelyül szolgáló pocsolyákból. Na de ez nem így van, mert ezt a kezdeményezést, hogy mentsük ki az ivadékot a vizes gödrökből, nagyon sokan segítették. Vannak, akik nem tudtak eljönni a távolság miatt, de ők is kivették a részüket, mert magát az elképzelést a facebookon terjesztették. Ez is hatalmas segítség, lehet, hogy nem itt Murarátkán, de az ország másik végében felnyitotta a szemeket, hogy amik az árvíz után a pocsolyákban maradnak, nem mind ebihalak.

halmentés

halmentés

halmentés

Ez nálunk úgy kezdődött, hogy egy rátkai srác, Ernszt Attila üzent, hogy látott kis csukákat az autópálya alatt egy gödörben, ahol visszamaradt valamennyi víz. Több sem kellett, egyből meghirdettem az ismerősök között, hogy másnap halmentés Murarátkán, aki szeretne jönni, az 18 órára jöjjön a megadott helyre. Többen jelezték, hogy jönnének, csak sajnos a távolság miatt nem tudnak. Végül is 6-an gyűltünk össze másnap. Mindenki hozott amit talált: 1*1-es csalihalfogó, merítő szákok, tésztaszűrő!! stb. Mindenkinek volt dolga bőven és nagyon szépen gyűltek az ideiglenes halszállító vödrökben a halak.

halmentés.

Úgy gondolom, hogy minden elismerést megérdemelnek a srácok, mert ők a saját idejükből vették el azt a pár órát, saját maguktól jöttek, mert számít az a pár halacska is a vízben! Mert nem az a 30-40 apró pontyocska váltja meg a világot, hanem amikor ők 2-3 év múlva tavasszal nekiállnak a násznak és az a 200.000 db ikra, és az-az 5% ami megéri a felnőtt kort, na, az számít igazán!

halmentés

halmentés

halemtnés

Kb. 50 db kis csuka, nagyon sok kis ponty (tükrös és pikkelyes), csík halak, keszegek, naphalak, és még a jó isten tudja, hogy mik kerültek új helyre, megmentve ezáltal a biztos pusztulástól őket! A halak, mivel 90%-ban állóvizi halak voltak egy részben védett holtágba kerültek, ahol horgászni tilos. Remélem, sokan együtt tudnak ezzel a dologgal érteni és nem csak a gép előtt olvasva ezt a történetet, hanem amikor végigmegy a folyóparton és látja a gödörben, hogy van benne víz, kinyitja a merítőhálót és belemerít egyet, hátha van benne hal, amin lehet segíteni! Mert ez a mi saját érdekünk! Szerettünk horgászni, szeretnénk halat fogni és amikor elkészíti az asszony a konyhában szeretjük megenni, de mit teszünk értük? Semmit! De ez egy nem megerőltető dolog szerintem, ennyit a játszó társaink is megérdemelnek. És akikre nagyon büszke vagyok : Rezsek Gellért, Simonyai Imre, Ginter Martin, Rózsás Péter, Ernszt Attila és akik segítettek a távolból, az interneten, Facebookon!! Ők megérdemlik, hogy szép és eredményes legyen a horgász évük! Respect. 

UI: Akinek a dolga, kötelessége ez lenne, mert ezért kapja a fizetését, soha nem csinált ilyent! Mert a hal az neki nem érték, csak a hóvirág és a barna varangy.

halmentés

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.