Horgászbeszámolók

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

Minden évben pár alkalommal kilátogatunk Lentibe a Sárberki Horgásztóra egy kis szórakozásra. Most péntek délutánt céloztuk meg Gellérttel az idei első alkalomra. Egy rövid négy-öt órás horgászatot terveztünk csak, hátha ennyi idő alatt is a szákba tudunk terelni több szép halat. Az idő csodálatos volt, de egy időjárás változás előtt álltunk, így kíváncsian vártuk mi sül ki belőle.

A rekord tóra vettünk jegyet, mert a nagyobb halakat szerettük volna megcélozni, a választott módszer pedig a szokásos method feederezés volt. Gyors kipakolás és a felszerelés összeszerelése után meg is kezdhettük a horgászatot. Fejenként két bottal horgásztunk, ami számomra még mindig szokatlan, mert többnyire csak egy bottal szoktam. Ha intenzíven eszik a hal akkor elég szokott lenni. Most viszont a négy bot is soknak bizonyult az első órában, hiszen szinte mozdításunk se volt. Már kezdtünk aggódni, hogy az időjárás változás miatt nem esznek a halak, amikor egyszer csak eltekerte az egyik botom egy négy kilós ponty. Fárasztás közben a másik boton is kapás volt, ezt Gellért kezdte el fárasztani, az eredmény egy 5,5kg-os amúr lett.

Gellért amúr

Irigykedtem is, mert amúrt nem fogtam már gyerekkorom óta, és akárhányszor elmegyünk egy közös pecára Gellértnek sikerül amúrt fognia, pedig célzottan nem szoktunk horgászni rá. Érdekes módon az SBS 6mm-es Squid & Octopus pelletére jött.

A horgászatunk során az édesebb ízű lebegő pelleteket és mini bojlikat részesítették előnyben a halak. A Sonubaits Oozing bojlija ananász ízben több szép halat is adott.

A pontyok mellett egy két kárászt és keszeget is fogtunk, a kapások nem túl sűrűen jöttek, elég óvatosan ettek a halak, mert több üres ütésünk is volt. Voltak viszont nagyon szép karikába hajtós kapásunk is aminek az eredménye is látványos volt.

Dávid ponty

Dávid ponty

Kétféle etetőanyagot is próbáltunk a kosarunkban, de a Seria Walter Racer Sweetcorn volt a befutó. Most használtuk először ezt az etetőanyagot, már a bekeveréskor is láttam, hogy elég tartalmas az anyag és nagyon intenzív, kellemes aromája van. Egyéb adalékokat nem is tettünk bele.
A meghorgászott területre egy-másfél óránként csúzlival lőttünk egy kis főtt kukoricát, amit előtte a Haldorádó Carp Syrup Zöld Borssal locsoltunk meg.

Már kezdett sötétedni, amikor megérkeztek az utolsó halaink is. Miután besötétedett teljesen véget értek a kapások is.

Dávid ponty

Gellért ponty

A method technika ismét bizonyított, megfelelő minőségű etetőanyagnak hála viszonylag kevés is elég volt az eredményhez és halak visszafogott kapókedve ellenére is sikerült szép példányokat a szákba terelni így ismét egy jót horgászhattunk a Sárberki Horgásztavon.

Forrás: http://hdfishging.hu

Hozzászólások   

0 #2 profile 2018-11-01 13:09
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

0 #1 profile 2018-10-31 17:34
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.