Horgászbeszámolók

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

Lassan közeleg az év vége, a meglévő jó időt még ki kellett használni egy kis pecázásra. Ádámmal (Szúnyog Hb Letenye) úgy döntöttünk, hogy kimegyünk egy kis patakpecára a napsütésben. A célhalak domolykók voltak. Vagyis csak lettek volna, hiszen hamar kiderült, hogy a patak vize ahová mentünk elég magas volt és szennyezett is. Ez nem kedvezett a finom domi-pecához, így rövid időn beültünk vissza az autóba és átmentünk egy másik patakra, ahol már jó ideje nem jártunk, hátha ott kedvezőbbek a feltételek.

Találtunk egy szimpatikus kis befolyót bedőlt fákkal és hordalékkal, azt kezdtem el szórni két colos neonzöld twisterrel, Ádám addig a sodorvonalban próbálkozott wobblerrel. Pár dobás után pozíciót váltottam és beljebb mentem, ahol egy magas parton állva dobáltam a hordalék elé. Pár dobáson belül egy koppanást éreztem, majd elindult a zsinórom, megszólalt a fék, és csatt. A 0,14-es monofil zsinór nem bizonyult túl nagy visszatartó erőnek, valószínűleg egy csukát sikerült megakasztani, ami egyből elvágta a vékony zsinórt. A csalit 2gr-os fejjel szereltem és lassú folyamatos húzással emelgettem. Újra csaliztam, szintén a két colos neon twister került fel, dobtam párat ugyanoda, majd ismét ütés és megindult a hal. Éreztem, hogy ez sem sügér lesz, hanem valami nagyobb, így gyorsan lazítottam is a féken, hogy ne járjak úgy mint pár perccel ezelőtt.  Legalább az elején ne szakadjon a zsinór, hanem menjen kicsit a hal. Igyekeztem irányítani, hogy a hordalékba ne ússzon bele. Ehelyett inkább az előttem lévő ágakat választotta, szerencsére sikerült onnan is kihúzni, nagyon szépen dolgozott a kis Mitchell Mag Pro Elit 3-8gr-os bot és a Fox Ultron Pro 1000 orsó. Egy nagyon sikeres kombináció ez nálam. Elsőre azt hittem, hogy balint fogtam, de amikor először felbukkant, láttam, hogy egy szép domolykóm lesz. Pár perces fárasztás után szembesültem azzal, hogy egy majdnem két méteres parton állok a halam pedig alattam.

Ki kellene valahogy venni egy fotó erejéig a gyönyörű domit, de mégis, hogyan?
Ügyesebbek ilyen helyzetre megfelelő hosszúságú szákkal készülnek. Na, én nem közéjük tartoztam. Így maradt az, hogy Ádámot hívtam segítségül, fogja meg a botot amíg lemászok a halért - ha már beleesek legalább a bot ne jöjjön velem. Szerencsére csak fél lábam kellett adnom a halért, így viszonylag szárazon visszatértem a zsákmánnyal együtt, és tudtunk fotózkodni egyet az év domijával.

domolykó

A kép készítése után visszaengedtük az ünnepi halat, idén nekem Ő lett a legnagyobb domolykóm.

Ne feledjétek, ha olyan helyre mentek , ahol meredek a part vigyetek magatokkal megfelelő hosszúságú szákot! Sok kellemetlenségtől kímélitek meg magatokat és a halakat is, főleg ha egyedül vagytok.

Forrás: http://totalfish.hu

Hozzászólások   

0 #2 profile 2018-11-01 12:08
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

0 #1 profile 2018-11-01 07:31
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.