Horgászbeszámolók

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

Hírt hallottunk arról, hogy Rodek Attila horgásztársunk tavasz kezdete óta rendesen szedi a halat a Murán. Megkérdeztük, mi a titka, és vállalta, hogy ő maga mondja el élményeit, tapasztalatait:

 

Szia János!

Nem tudom, hallottad-e, de ismét több időt szakítok horgászatra. Idén a természetes, vad Murára és a benne élő gyönyörű halakra szánom az évet. Már az év eleje is jól kezdődőt szebbnél-szebb paducok, tavasz kezdete és óriás dévér, kecsege, kis hari. Amiről pedig kicsit részletesebben, a folyó leggyakoribb haláról, a márnáról, s hogy hol és hogyan fogom őkelmüket. Te is jól tudod, hogy a folyón jó és szűz hely legalább olyan ritka, mint a 20-as csajok között. A folyó maga készíti a jó haltartó helyeket, plusz ahol bányászat folyik, azok is ígéretes horgászatok lehetnek. Az évek óta nevesebb helyeket a kitaposott utakról és az ember által hátrahagyott szemétről lehet felismerni. De akinek ez bántja a szemét s természetszeretetét, az keres, s aki keres, az talál. Eredeti fákkal benőtt tökéletes mederalakulat, jó élőhely a folyó összes hala számára. Az első kereső próba-pecánál márnácskák és hari akadt  horogra. Jó jelek után megkezdtük a hely pontos feltérképezését, majd egy-két kiló főtt búza beetetését. A horgászatra végre-valahára sikerült egy nagyon hatásos etetőanyagot kikevernem. A kaja nagyon jól működött, a halak pedig zabálták. A nem titkos recept:3dl Tímár folyó, 3dl Topmix folyó, 3dl VDE dévér, 5dl VDE River Ace, 1dl tajger, 0,5dl sajtliszt, 2 dl piros morzsa, 1 dl rozsliszt, 0,5dl pv1, 2dl mini pellet, 2dl csemege kukorica, 0,25kg áztatott kenyér, 2 kg vakondtúrásos föld, majd 2dl csonti és vágott giliszta. Ne ijedj meg ettől a recepttől, ha jól csinálod egy-egy zacskó összetevő több horgászatra elegendő, és a halat a hasán keresztül kell horogra bírni. A csalim szúnyogízesítésű csonti. A felszerelés match és feeder. A gerincesebb botokról több a lemaradás a kapás nehezebb közvetítése végett. A madzag 25-ös, de ezt is tudják tépni. 12-es Mustad a tuti horog.

 hal1

 hal2

hal3

E gyönyörű halak végtisztességüket pazar gasztronómiai csodaként nyerik el. Bevallom, a halételeket is legalább annyira kedvelem, mint a horgászatot. A horgászatról legközelebb bővebben


-folyt köv- üdv Attila

Hozzászólások   

+6 #6 kovacstibi 2018-11-24 16:30
https://www.youtube.com/watch?v=PC5wLGQHPfE
+8 #5 aki másnak,maga esik 2017-05-16 21:17
A Mura parton olyan rókák vannak, amik kiássák a harcsabőrt és odahúzzák a makulátlan, jóravaló, szerény, becsületes sporthorgászok közelébe, hogy azt alaposan gyanúba keverhessék. :cry: :oops: :-* :-x :-|
;-)
+9 #4 zajki ugatós eb 2016-07-27 10:48
Szóval ez itt egy "Facebook oldal"!? :-o

Valaki (az illető) beviszi ezt innen a saját (h. boltos) Facebook oldalára kidobolni, majd azzal támad később, hogy az ide író "kitette őt a Facebook-ra".

Az ellenőrök pedig nem mumusok. ;-)
-10 #3 Rodek Attila 2015-04-30 16:43
Üdv Néked Te Névtelen rajongóm!
Nem is tudtam,hogy valaha milyen híres s keresett személy leszek s milyen irigységet váltok ki horgász és magyar embertársaimtól .De hát a sikerrel és eredményességge l ez vele együtt jár. Nagyképű lennék? Engem az eredményeim igazolnak.Látod mikor e cikket írtam, már akkor is tapasztalt pecás voltam s ez azóta csak fejlődött sok szép horgász óra örömére s egy-két szép hal bánatára. Szeretjük,becsü ljük a halat mint élve s mint ételként a tányéron végezve.Szemete s helyen horgászok? Túl precíz vagyok,ebben is rejlik eredményességem záloga.Ebbe a szemét nem fér bele! 3bot??? Nem,nem jól l átadd 4-volt.Tudod miért? Mert a horgászat szépségét megosztottam azzal kivel életemet is , s bár lehet te nem tudod elképzelni ez idilli harmóniát de párommal együtt 4db bottal horgászhatunk. Üdv Atti !!!
+9 #2 paradox dicsekvés? 2015-04-28 14:20
"E gyönyörű halak végtisztességük et pazar gasztronómiai csodaként nyerik el. Bevallom, a halételeket is legalább annyira kedvelem, mint a horgászatot. " (Itt olvasható ez.)
- Tehát mást kioktatnál a "védett vízszakasz" ™ és halívás témában, te pedig összevártál 3 ikrától pukkadásig duzzadó tavaszi márnát is, azaz nem engedted vissza őket - hiszen itt dicsekszel azzal, hogy megetted őket... :sigh:

Ne szólj hozzám többet! Hiteltelen vagy. :P
+9 #1 Hany Istók 2015-04-26 18:22
Önző vagy és szemetes helyen horgászol a Murán. 3 bot bent volt és közben másnak soroltad a szabályokat, meg a "rendet" a Murára...
:P

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.