Horgászat szabályai

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

- Felnőtt horgász 2 db horgászbottal horgászhat, maximum botonként 2 db horoggal. Méretkorlátozás alá eső nemes halból hetente 5 db, fajonként legfeljebb 3 db, míg méretkorlátozás alá nem eső halakból 5 kg-ot lehet megtartani. Sebes pisztrángból és domolykóból a napi megtartható mennyiség összesen 2 db (1-1 fajonként, vagy összesen 2 pisztráng, vagy 2 domolykó), hetente összesen 5 db. Éves szinten összesen 35 db nemes hal, egyéb halból 80 kg tartható meg.

- Ifjúsági horgász 1 db horgászbottal horgászhat, maximum 2 db horoggal.
- Méretkorlátozás alá eső nemes halból hetente 3 db, fajonként legfeljebb 2 db, míg méretkorlátozás alá nem eső halakból 3 kg-ot lehet megtartani. Sebes pisztrángból és domolykóból a napi megtartható mennyiség összesen 1 db, hetente összesen 2 db (1-1 fajonként, vagy összesen 2 pisztráng, vagy 2 domolykó). Éves szinten összesen 18 db nemes hal, egyéb halból 40 kg tartható meg.

- Gyermek éves területi engedéllyel 14 éves korig 1 db horgászbottal és 1 db egyágú horoggal, kizárólag úszós horgászkészséggel horgászhat. Méretkorlátozás alá eső nemes halból havonta 1 db tartható meg. Gyermek területi engedéllyel egyéb halból naponta maximum 3 kg, évente 40 kg tartható meg. Gyermek területi engedéllyel kizárólag felnőtt személy felügyeletével lehet horgászni.

A horgászat időbeli korlátozása: téli időszámítás esetén 06-tól - 22 óráig, nyári időszámítás esetén 0-tól - 24 óráig engedélyezett a horgászat.

Halfajok vonatkozásában a következő méretkorlátozások érvényesek:
• A compó megtartható mérete 30 cm
• A sebes pisztráng, a menyhal és a domolykó megtartható mérete 25 cm
• A süllő és a ponty megtartható mérete 30 cm
• A csuka, a balin és a márna megtartható mérete 40 cm
• A harcsa megtartható mérete 60 cm – tilalmi időszakban 100 cm
• A jász, szilvaorrú keszeg, garda és a paduc megtartható mérete 20 cm
• A kecsege nem fogható – közösségi jelentőségű faj!

Horgászati szabályok: Tilos a vízparti táborozás, sátorállítás és a tűzrakás! Tilos a vízparti és vízi növényzet irtása! Szemetes helyen horgászni nem szabad! A horgászkészséget őrizetlenül hagyni ugyancsak nem lehet.
Stég, fix parti emelő szerkezet, halászkunyhó, vagy horgászállás a folyómederben, vagy a parton még a parti tulajdonos hozzájárulásával sem létesíthető.
Elektromos vezeték közvetlen közelében, illetve alatta horgászni tilos!
Tilos a vízparton történő halpucolás, halajándékozás! A kifogott élőhalat – kivétel a csali hal - kizárólag vízben lehet tartani. A kifogott halat vödörben, vízben, szárazon, lassú kínos fulladásnak kitenni TILOS!!! A kívülről akadt halat megtartani TILOS! Horgászat végén a nemes halakat a horgász köteles a vízpart elhagyásakor azonnal életteleníteni! A drótszák használata tilos!
A sebes pisztráng tilalmi idejében valamennyi pisztrángfaj kifogása és megtartása TILOS! A pisztráng és a fejes domolykó legkisebb kifogható mérete 25 cm.

A horgászzsákmány eladása, gazdasági jellegű cseréje SZIGORÚAN TILOS!

A kifogott és megtartott nemes hal tömegét a fogás után egyedenként azonnal a dátum és az óra, perc pontos feltüntetésével vele azonos sorba kell bejegyezni. Az egyéb hal tömegét a horgászhely elhagyásakor a fogási naplóba kötelezően be kell jegyezni.

Hivatásos halászati őr elérhetősége:
Mobil: +36302677698
A Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége elérhetősége:
06 /92/313-396

Forrás: Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.